[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Regim de carantină într-o localitate din Edineț
21 Aprilie

Potrivit Deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, începând cu ziua de 20 aprilie 2020, în localitatea Brînzeni, raionul Edineț este introdus regimul de carantină, transmite CURENTUL.

În acest context, pentru menținerea siguranței și securității cetățenilor la fața locului activează 36 de salvatori, polițiști și soldați ai Forțelor Armate cu 10 unități de tehnică. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și a Forțelor Armate au menirea de a menține securitatea cetățenilor și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului.

Pentru menținerea regimului special în localitate funcționează începând cu ziua de 20 aprilie 3 posturi. La intrare în localitate sunt amplasate corturi, iar accesul este permis doar echipelor de urgență, dar și celor care mențin infrastructura localității. De asemenea, echipaje mobile cu autospeciale de intervenție vor difuza spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor.

Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus COVID – 19. În caz de situații de risc oamenii pot suna la Serviciul 112.

Potrivit IGSU, astfel de măsuri vor continua în localitate pe toată perioada de menținere a carantinei.

Cristina Parfeni

1 2 3 4 5 6 7 8

Inapoi la arhiva noutaților