[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Pretorul Nicolae Balaur, vizită în China: Ce a văzut, ce a adus și ce urmează să se întâmple
3 Iulie

Pretorul sectorului Rîșcani al Capitalei, Nicolae Balaur a mers într-o vizită de lucru în China în cadrul căreia a semnat la 26 iunie curent Acordul de înfrăţire dintre sectorul Rîşcani din municipiul Chişinău şi sectorul Xihanggang al oraşului Chengdu, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterulnostru, pretorul sectorului Rîșcani a oferit mai multe detalii: „În cadrul vizitei de lucru în municipiul Chengdu am discutat cu mai mulți oficiali de rang înalt cu care am convenit asupra colaborării în mai multe domenii, în special proiecte culturale de colaborare de comun acord și în domeniul învățământului vom încerca să avem o colaborare cât mai strânsă între Universitatea Politehnică din districtul chinez și Universitatea Tehnică din Moldova și Academia de Studii Economice din sectorul Rîșcani. A fost semnat un acord de cooperare care va permite studenților să chinezi să facă practică în țara noastră și invers”.

Pretorul afirmă că urmează ca câțiva funcționari publici să plece pe două săptămâni în Republica Chineză , după care funcționarii chinezi să vină la noi să implementeze bunele practici din ambele părți. Acesta revenit în țară cu gânduri bune și posibilitate de a realiza noi proiecte în sectorul Rîșcani și cu speranța de a fonda clubul orașelor înfrățite, care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea Chișinăului.

„Am avut și o întrevedere cu doamnele de afaceri din orașul Chengdu. Acestea sunt în minoritate și au foarte multe privilegii de la stat , deoarece ele prin implementarea diferitelor programe interioare legate de doamne încearcă să dezvolte orașul și de implică în rezolvarea problemelor cotidiene. Țara lucrează mult pentru imagine, e dornică de internaționalizare, iar zâmbetul, armonia și cultura sunt cartea de vizită, sunt lucruri impresionante pe care le-am remarcat pe întreaga perioadă a șederii”, a spus Nicolae Balaur.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților