[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Președintele țării a vizitat astăzi două grădinițe din nordul țării
7 Decembrie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei de astăzi în teritoriu, a mers la grădinițele din satele Vădeni și Volovița, raionul Soroca, transmite CURENTUL.

În cadrul programului național de susținere a instituțiilor preșcolare, lansat de Fundația de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet”, grădinița de copii ,,Foișor” din Vădeni a primit saltele, perne, plăpumi, prosoape, lenjerie de pat, iar grădinița „Andrieș” din satul Volovița – mobilier, veselă, jucării, mașină de spălat.

„La grădinițele de copii am fost întimpinați cu bucurie, iar copiii au prezentat mai multe numere artistice.

În discuțiile pe care le-am avut cu personalul instituțiilor preșcolare, cea mai mare problemă abordată de ei s-a referit la salariile mici, care nu le permit să-și asigure un trai decent. Am subliniat că susținerea educatorilor și profesorilor, a celor care educă generația noastră tânără, este o prioritate pentru mine și că astfel de proiecte deja au fost transmise în parlament pentru aprobare”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Pe parcursul a trei luni de la lansarea Campaniei de susținere a instituțiilor preșcolare din țară, Fundația „Din Suflet” a oferit sprijin la peste 200 de grădinițe de copii.

„Preconizăm ca în anul 2018, acest suport să fie acordat la circa 500 de grădinițe, iar până la expirarea mandatului meu de Președinte al Republicii Moldova – la toate grădinițele din țară”, a mai scris Președintele țării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților