[ X ]
(FOTO) Premierul și Ministrul Apărării au inspectat la ce etapă sunt lucrările construcției apartamentelor de serviciu pentru militari
8 Noiembrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi ministrul Apărării Eugen Sturza au efectuat astăzi o vizită de inspecţie la Complexul locativ de pe strada Testemiţanu 3, pentru a se familiariza cu stadiul construcţiei apartamentelor de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale, transmite CURENTUL.

Astfel, Pavel Filip a verificat calitatea lucrărilor în locuinţe, realizate în cadrul proiectului de parteneriat public-privat, demarat în luna ianuarie 2017. Complexul locativ de pe strada Testemiţanu va fi dat în exploatare în luna decembrie curent. Astfel, aici vor primi apartamente de serviciu 335 de familii de militari.

Totodată, Pavel Filip s-a deplasat în Tabăra Militară 142, unde a inspectat acţiunile de renovare a infrastructurii orăşelului militar. Conducerea Taberei i-a prezentat oficialului cantina şi complexul sportiv, aflat în reparaţii, precum şi tehnica, echipamentul şi armamentul recent achiziţionat de Armata Naţională.

„Noi am venit cu o abordare complexă. Am aprobat documente de politici, care sunt puse în aplicare acum. A fost important să ne pornim din loc în direcția corectă. Reforma profesionalizării Armatei Naționale era demult necesară, noi trebuie să avem o armată bine pregătită. Poate nu ne putem permite să întreținem o armată foarte mare, dar o armată bine pregătită este obligațiunea noastră s-o avem”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip la finalul vizitei.

Oficialul s-a arătat mulţumit de calitatea construcţiilor locuinţelor de serviciu, precum şi a lucrărilor de renovare ale infrastructurii în Tabăra Militară 142. „Ceea ce am văzut astăzi mă bucură. Cunoşteam condiţiile pe care le aveau militarii anterior, în orăşelul militar. M-am convins că lucrările de renovare şi construcţie sunt executate la nivel. Este un lucru foarte important ca militarul să beneficieze de toate cele necesare pentru a-şi putea îndeplini misiunile, inclusiv un loc de trai decent, astfel încât atunci când se află în misiuni peste hotare, să ştie că familia sa se află în siguranţă acasă”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, ministrul Apărării Eugen Sturza a menţionat că îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, serviciu şi instruire pentru efectivul Armatei Naţionale constituie o prioritate pentru conducerea instituţiei de apărare, specificând că în contextul reformei iniţiate de Guvern au fost lansate o serie de proiecte importante de investiţii în unităţile militare.

„În acest an, ne-am propus să realizăm reparaţia capitală şi renovarea infrastructurii Taberei Militare 142 şi Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” de la Cahul. Ulterior, renovări vor fi executate şi în alte unităţi, astfel încât militarii noştri să aibă posibilitatea să activeze într-un mediu corespunzător şi să desfăşoare antrenamentele necesare pentru participarea la exerciţii şi misiuni internaţionale. De asemenea, am lansat parteneriate publice private de construcţie a apartamentelor de serviciu în garnizoanele Bălţi, Cahul, şi respectiv, Chişinău”, a adăugat Eugen Sturza.

Cristina Parfeni

DSC_7922 DSC_7841 DSC_7784 DSC_7726 DSC_7591 DSC_7518

Inapoi la arhiva noutaților