[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Pompierii din stânga Nistrului au primit tehnică și costume de luptă
9 Martie

În incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a avut loc, astăzi, o ceremonie de donație a două autospeciale și a echipamentului de intervenție oferite de „Operațiunea Florian” din Marea Britanie în parteneriat cu Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil ( EASST), transmite CURENTUL.

Tehnica și costumele de luptă au fost oferite pompierilor și salvatorilor din stânga Nistrului, fiind fortificat încă un pas de consolidare a măsurilor de sporire a încrederii între ambele maluri și menținerea capacităților comune pentru asigurarea securității cetățenilor, în special a locuitorilor din regiunea transnistriană a Republicii Moldova.

La eveniment a fost prezent ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii Excelența sa Lucy Joyce, directorul asociației de caritate „Operațiunea Florian”, Bruce Hoad, șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu, conducătorul grupului de lucru pentru combaterea criminalității și situațiilor excepționale din partea Tiraspolului, Ruslan Mova, dar și reprezentanți ai organizațiilor non guvernamentale. Oficialii au menționat importanța unei colaborări în domeniul reducerii riscurilor și intervenția în situații excepționale. Mai mult, s-a vorbit despre cooperarea frumoasă între Republica Moldova și Marea Britanie, care duce la fortificarea capacităților de intervenție a pompierilor și salvatorilor.

În baza parteneriatului care durează mai bine de 5 ani, salvatorii moldoveni au beneficiat de 15 autospeciale de intervenție, echipament, dar și schimb de experiență. În această perioadă formatorii din Marea Britanie au instruit peste 250 de salvatori și pompieri din Republica Moldova. Proiectul a fost posibil în urma finanțării oferită de Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil ( EASST) cu susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii.

Potrivit datelor IGSU anterior în anul 2017 colegii din stînga Nistrului au mai beneficiat de o autospecială de intervenție și echipament în cadrul programului “Operațiunea Florian”. Este de menționat faptul că prin acțiuni de așa gen se sprijină umanitar populația din raioanele de est ale țării, se contribuie la apropierea malurilor Nistrului și la soluționarea problemelor urgente cu care se confruntă locuitorii regiunii transnistriene.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților