[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Peste 2,7 tone de unelte de pescuit au fost ridicate de inspectorii piscicoli. Iată ce vor face cu ele
14 Decembrie

În decursul ultimului an și jumătate de activitate, inspectorii Serviciul Piscicol au ridicat de pe fundul lacurilor de acumulare peste 2,7 tone de unelte de pescuit, de regulă  de la braconierii prinși în flagrant, transmite CURENTUL.  

O parte din unelte de pescuit au fost abandonate, adică actele de constatare indică că nu figurează  persoane contraveniente. Capturile au fost depozitate la sediul central al Serviciului Piscicol din municipiul Chișinău.

Uneltele de pescuit  – plasele mono-filament sau fibră, racile, năpătci (reg. fatcă) și bărci gonflabile deteriorate au fost predate unei companii de reciclare din mun. Chișinău.

În acest context Serviciul Piscicol din cadrul Ministerului Mediului menționează că la începutul anului 2016 prin lege a fost interzis importul plaselor de pescuit mono-filament. Pescarii sunt atenționați să utilizeze unelte de pescuit permise conform legii privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura și în baza unui permis de pescuit eliberat de către Serviciul Piscicol.

Sursa: Ministerul Mediului

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților