[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Peste 2 milioane euro – investiția într-un bloc din anii ’90 din Rezina! Ce urmează să fie aici
22 Septembrie

Un bloc din anii ’90 din Rezina trece printr-un amplu proces de modernizare. Astfel încât, locuitorii orașului să aibă acces la locuințe sociale, transmite CURENTUL.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, care a inspectat șantierul de construcție, a  fost informat de managerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului, Iunona Lungul,  că în prezent se tencuiesc pereții cu amestec uscat în apartamente, se montează profilul pentru gipscarton pentru tavane.

„După cum observați au fost montate geamurile, montat sistemul de scurgere a apelor de pe acoperiș, în proporție de 50 la sută a fost executat și acoperișul. Modificările de proiect au încetinit puțin lucrările, însă, sperăm că nu vom admite o abatere majoră de la graficul de execuție a lucrărilor”, a menționat managerul UIP II, Iunona Lungul.

Totodată, Iunona Lungul a precizat că blocul locativ a fost construit în perioada anilor 90, lucrările au fost executate conform proiectului tip al seriei 143-033, iar în urma verificării stării tehnice a clădirii au fost identificate degradări a unor elemente separate, cauzate de lipsa măsurilor de conservare a construcției, fapt ce a impus modificarea proiectului tip.

„Replanificarea spațiului interior a clădirii presupune resistematizarea apartamentelor din 1 și 4 camere în apartamente cu 2 și 3 camere. Lucrările de consolidare prevăd consolidarea rezistenței elementelor structurii portante a clădirii prin armarea și betonarea planșeelor degradate, restabilirea stratului de protecție a armaturii pereților, dar și alte lucrări”, a comunicat Iunona Lungul.

Costul total al proiectului constituie circa 2,2 mln euro. 35% din suma totală este oferită de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei sub formă de împrumut, iar contribuția consiliului raional Rezina constituie circa 65%, inclusiv aport nefinanciar.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților