[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Pavel Filip: Ziua de astăzi trebuie să fie una a uniunii noastre naționale
2 Martie

Prim-ministrul Pavel Filip a depus flori astăzi, când se împlinesc 25 de ani de la conflictul armat de pe Nistru, la Monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul „Eternitate” din capitală şi a participat la mitingul de comemorare a eroilor căzuți în acțiunile de luptă de pe Nistru, organizat în satul Varnița, raionul Anenii Noi, informează CURENTUL.

În mesajul adresat veteranilor și rudelor eroilor decedați pe câmpul de luptă, Premierul a menționat că ziua de 2 martie are o semnificație deosebită pentru Republica Moldova, marcând momentul în care întreaga societate s-a mobilizat pentru a apăra integritatea și independența țării.

„Ziua de astăzi trebuie să fie una a uniunii noastre naționale. Este ziua în care trebuie să uităm de diferențele care ne despart, pentru a ne aminti de lucrurile care ne leagă cu adevărat și ne fac să fim o societate. Iar aceste lucruri sunt dorința de a trăi în libertate, într-o țară independentă și democratică. Avem datoria să nu uităm niciodată faptele de vitejie pe care le-au făcut toți cei care au sărit să-și apere țara într-un moment dificil pentru ea”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a dat asigurări că Guvernul va depune și în continuare toate eforturile pentru a asigura veteranilor condiții mai bune de viață. „Vom avea grijă ca dumneavoastră să beneficiați și de atenția care vi se cuvine. Este de datoria noastră să facem acest lucru. Și nu doar în această zi, dar mereu. Iar Planul de acţiuni „Memorie. Onoare. Respect.”, lansat de Guvern, tocmai acest lucru îl are în vedere”, a declarat Pavel Filip.

De asemenea, Premierul a remarcat că, spre regret, chiar și după 25 de ani, Republica Moldova rămâne a fi o societate dezbinată. În context, Pavel Filip a îndemnat veteranii și locuitorii satului Varnița să susțină eforturile guvernării de a asigura stabilitatea, liniștea și pacea în societate. „Lucrul care ne poate face puternici pe noi este să fim uniți. Să fim uniți ca cetățeni ai acestei țări, să fim inteligenți și să muncim pentru a avea o țară dezvoltată”, a conchis Prim-ministrul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților