[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Obiecte antice, icoane din secolul 17, dresuri franțuzești și parfumuri din anii 50 – toate pot fi găsite la Chișinău! Detaliile unei afaceri deschise în inima capitalei
30 Iulie

Un magazin de antichități s-a deschis pe Bulevardul Gagarin din Capitală în această vară. Iubitorii de obiecte vechi pot găsi piese pornind de la un leu, informează CURENTUL.

Directorul și co-proprietarul magazinului este Mihail Ciocanu, care deține de mai bine de 19 ani un salon de antichități în incinta Sălii cu Orgă. El spune că noul magazin este predestinat pentru toată lumea, în timp ce piesele expuse în salon pot fi apreciate la justa valoare de colecționarii adevărați.

„Am deschis un magazin așa să zic, popular, unde vizitatorul poate să găsească atât obiecte antice, cât și de vintaj, adică până în anii 70 ai secolului trecut. Gama de obiecte este foarte diversificată. Puteți găsi și dresuri franțuzești, din anii 60, în ambalaj original, împachetate, și parfumuri din anii 50, dar și icoane din secolul 17. Cele mai vechi obiecte se trag încă din antichitate”, spune Mihai Ciocanu contactat de reporterul nostru.

Concomitent, potrivit directorului, magazinul se bucură de mulți vizitatori, mai ales tineri. Mulți dintre ei sunt atrași de colecția de carte la mâna a doua, având ocazia să procure o operă clasică literară la doar 20 de lei.

Prețul unui obiect expus la magazin pornește de la un leu, costul unui timbru, și poate ajunge peste 30 000 de lei, la valoarea unui tablou.

Magazinul funcționează în regim de consignații. Toate obiectele sunt locale, fiind achiziționate de la populația din Moldova.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților