[ X ]
[ X ]
(FOTO) O viață mai bună pentru câinii fără adăpost din Bălți
23 Septembrie

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a vizitat astăzi Azilul de câini din Bălți, la construcția căruia s-a implicat personal, pentru a se asigura că maidanezii de la azil nu duc lipsă de nimic. Imediat ce au aflat de vizita lui Usatîi la adăpost, acolo au venit zeci de oameni, pe care președintele PN i-a îndemnat să propună idei și soluții, pentru a îmbunătăți viața animalelor. Și asta pentru că cei de la Azilul din Bălți deja au voliere spațioase, dotate cu echipament nou. Mai mult decât atât, au fost create condiții pentru sterilizarea acestora pe loc, iar în curând, fiecare câine va primi o cușcă personală. Usatîi a promis că se va ocupa imediat de această problemă. El le-a adus patrupezilor 100 de kg de mâncare pentru câini și echipament utilizat la prinderea maidanezilor.

Renato Usatîi este bine cunoscut pentru dragostea sa față de patrupezi. Președintele PN are șase câini: Bella, Charlie, Bard, Ded, Snejok și un cățel de rasa Akita Inu, pe nume Hatiko, care locuiește în curtea oficiului Partidului Nostru din Chișinău.

Construcția primului azil, pentru câini și pisici fără stăpân din Bălți, a început în anul 2018, urmând să fie finalizat în 2020. Anul acesta, din bugetul orașului au fost alocate 1,7 milioane de lei pentru acest adăpost, proiectul fiind sprijinit și de unii agenți economici. Dar pentru că Azilul are o capacitate mare, de aproxmativ 500 de locuri, resursele financiare sunt insuficiente.

Până acum, la Azil au fost aduse sute de animale, de care vor avea grijă 16 persoane, inclusiv un felcer, veterinar, dar și hingheri. Acesta va fi unul dintre cele mai mari adăposturi pentru câinii vagabonzi din Republica Moldova.

sursa: independent.md

DSC06691 DSC06647 DSC06629

Inapoi la arhiva noutaților