[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) O familie din Chișinău produce buchete florale din ciocolată. Cât costă și unde pot fi procurate
12 Aprilie

O tânără familie din Chișinău a lansat un produs nou și unic pe piața din Republica Moldova. Este vorba despre Lia și Igor Savciuc – fondatorii „ChocoLove”, care au inițiat o afacere cu buchete florale din ciocolată.

Pentru ei, aceste produse se asociază cu „dragostea” și din acest motiv, lansarea a avut loc anume în luna februarie curent.

„Ideea buchetelor respective a venit dintr-o iubire infinită pentru ciocolată și o durere personală. De câteva ori am primit în dar buchete cu flori extraordinare, dar împachetate fără simț estetic. Atunci am decis că o să creăm produsele noastre, doar că am ales în calitate de materie primă – ciocolata”, au povestit ei.

Producătorii utilizează ciocolata belgiană albă și neagră, iar celelalte nuanțe sunt obținute prin amestecul sau adăugarea colorantului, care sub nici o formă nu afectează textura, gustul sau aroma produsului.

„Creăm florile conform unei metodologii de asemenea belgiene – cu oscilarea temperaturii. Avem mai multe tipuri de flori, cu diametrul între doi și patru centimetri”, a precizat cuplul.

Ce ține de lucrul cu ciocolata, protagoniștii mărturisesc că aceasta este pretențioasă și necesită respectarea cu strictețe a temperaturii. De obicei, la realizarea produselor participă un singur cofetar.

„Din motiv că lucrăm cu florile solide, nu ne putem permite prea multe combinații. Prin urmare, cele mai solicitate sunt buchetele 13, 19, și 31 elemente. Prin intermediul lor, noi tindem să facem cât mai multă lume fericită, să aducem pe piață ciocolată bună și să dăm o notă de originalitate și noblețe petrecerilor”, au mai adăugat protagoniștii.

Buchetele pot fi achiziționate online pe site-ul magazinului sau pe rețelele de socializare.

„Nu avem un magazin fizic, deoarece presupune cheltuieli suplimentare, care evident vor duce la scumpirea produsului – fapt pe care nu îl dorim”, a conchis tânăra familie.

De menționat că prețul buchetelor încep de la 150 lei și variază în funcție de numărul de flori. Fiind păstrate la temperatura camerei, acestea rezistă până la 30 de zile.

Doina Buruiană 

received_506757040354855 received_374996180284647 received_195536615478842 received_210891984131617 received_248717053659866

Inapoi la arhiva noutaților