[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) O expoziție unică a unui renumit colecționar din Moldova organizată la Târgoviște
14 August

Renumitul colecționar din R. Moldova, Petru Costin, care a dus țara, cu colecțiile sale, în Cartea Recordurilor Guinness, a organizat o expoziție de excepție la Târgoviște, în România, cu ocazia sărbătorilor naționale ale R. Moldova – Ziua Independenței și Ziua „Limba Noastră cea Română”, transmite CURENTUL.

Organizatori ai expoziției au fost Consiliul Raional Ialoveni din Moldova, Consiliul Județean Dâmbovița din România, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște și Muzeul Serviciului Vamal al R. Moldova.

În expoziție au fost prezentate diverse tipuri de arme albe (topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii etc.) și obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa).

Expoziția a avut genericul „Evoluția armamentului din preistorie până în zilele noastre”.

La eveniment au fost prezenți Președintele Consiliului raional Ialoveni, Anatolie Dimitriu, Președintele Consiliului județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, Ministrul secretar al Ambasadei R. Moldova în România, oameni de cultură, știință, studenți, localnici.

A fost prezent la eveniment și ansamblul „Haiducii” din Costești, Ialoveni, care au interpretat cântece istorice și patriotice.

În cadrul evenimentului, Președintele Consiliului județean din Dâmbovița i-a acordat colonelului Serviciului Vamal, Petru Costin, Diploma de Onoare.

Expoziția a fost apreciată ca fiind inedită și unică petrecută în Dâmbovița.

În cadrul evenimentului, colonelul și colecționarul Petru Costin a fost solicitat să petreacă o astfel de expoziția și la Ploiești, în data de 1 septembrie, în cadrul Zilelor Basarabiei. Ulterior vernisajul va fi expus la Ministerul Apărării a României.

Colonelul Petru Costin, la moment, este autor al peste 275 de expoziții naționale și internaționale.

invitatie-600x866

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților