[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Moldoveanca din Germania, care și-a lansat o afacere la Berlin. Produce jucării handmade
18 Noiembrie

Deși e stabilită în Germania, la Berlin, acest fapt nu a împiedicat-o pe Ana Dernovaia să lanseze o afacere. Prin multă inspirație și creativitate, fondatoarea „Sandra’s dolls”, a reușit să aducă în lumea jucăriilor o notă inedită. Hobby-ul său de creare a păpușelor handmade a obținut succes, datorită combinației unor piese vestimentare, culori și accesorii deosebite.

Jucăriile sunt în totalitate lucrate manual. Au peste 30 cm înălțime și sunt confecționate din stofă „white angel”.

„Pentru mine, calitatea este foarte importantă, de aceea mereu aleg stofe și accesorii speciale, calitative si atrăgătoare”, a specificat meșterița.

Potrivit ei, denumirea „Sandra’s dolls” vine de la numele fetiței țale. Odată cu nașterea Sandrei, a apărut și pasiunea sa pentru păpușele făcute manual.

În dezvoltarea pasiunii, Ana a fost încurajată de întreaga familie, precum și de prieteni. Ei sunt cei care o ajută să facă rost de unele accesorii necesare, să distribuie informația despre păpuși în mediul online, dar totodată sunt și cei mai fideli cumpărători.

De cele mai multe ori, meșterița construiește singură conceptul viitoarelor păpuși, dar uneori se bazează și pe dorința clienților.

„Realizez păpuși la comandă doar în cazul în care și mie îmi place ideea propusă sau ajungem împreună la un model unic. Totuși, cele mai solicitate papușele cu fustițe pompoase din fatin. Ele sunt extrem de frumoase și deosebite”, a adăugat ea.

Chiar dacă este stabilită țară străină, locația nu i-a creat impedimente pentru vânzări, ci din contra, a favorizat procesul.

„E foarte ușor la Berlin, deoarece creațiile handmade aici sunt destul de prețuite. Achit un impozit pe an care nu mi se pare exagerat. Am posibiliatea să livrez oriunde în lume, prețul de livrare fiind accesibil. Aici există o varietate de magazine de unde pot să procur materie primă. Unicul dezavantaj sunt materialele scumpe”, a precizat meșterița.

Pentru ea, mediul online este unul mai modern și accesibil distribuirii produselor, de aceea activează prin intermediul rețelelor de socializare:

https://www.facebook.com/Sandras-dolls-1045080385686230/?ref=page_internal

Sandra’s dolls sunt expediate în toate colțurile lumii, în special în țările din Europa. Prețul păpușilor diferă de la 70 pâna la 100€, în dependență de modelul ales, iar cel al jucăriilor croșetate variaza între 15 si 40€.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților