[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ministrul Ulianovschi și-a început activitatea la Ministerul de Externe. Iată cu cine a avut primele întrevederi
16 Ianuarie

Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut ieri mai multe întrevederi cu oficiali acreditați la noi în țară, transmite CURENTUL.

Ministrul a avut o întrevedere cu Ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor, oficialii au abordat un şir de aspecte ce derivă din dialogul politic bilateral Republica Moldova – Uniunea Europeană, inclusiv implementarea programului de reforme determinate de Acordul de Asociere şi modalităţile de extindere a cooperării cu UE în acest sens.

michalko

De asemenea, Tudor Ulianovschi l-a primit pe ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, Mohammed Ali Bin Mohammed Al-Malki.

În cadrul întrevederii oficialii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual şi modalităţile de intensificare a relaţiilor de cooperare moldo-qatariene, un accent aparte fiind pus pe impulsionarea colaborării în domeniul comercial-economic şi atragerii investiţiilor qatariene în economia Republicii Moldova.

qatar

Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere și cu ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor moldo-georgiene, cu un accent aparte pe dezvoltarea relaţiilor comercial-economice, inclusiv prin amplificarea contactelor dintre reprezentanţii mediului de afaceri din cele două ţări, fiind subliniat, în acest sens, interesul ambelor părţi pentru aprofundarea şi diversificarea acestora.

georgia

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților