[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ministrul Gaburici în vizită în mai multe localități din Florești. A inspectat lucrările de reabilitare a drumurilor
13 August

„Regret foarte mult lipsa de comunicare între unii primari din localități, președinți de raioane, administrația publică locală și antreprenorii care execută lucrările în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Fiind sute de proiecte de reabilitare a drumurilor în desfășurare, erorile sunt inevitabile, de aceea este binevenită inițiativa cetățenilor, care descoperă abateri și le sesizează”, a spus ministrul Chiril Gaburici, aflat în localitatea Ciutulești, raionul Florești.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a întreprins o vizită de lucru în satul Ciutulești, după ce a fost sesizat că se repară o altă porțiune de drum, decât cea necesară localității și solicitată de locuitori. Chiril Gaburici a constatat că este vorba de o neînțelegere între primarul localității și administrația publică locală și a dat asigurări ca se va interveni și vor fi întreprinse măsurile necesare, astfel încât să fie reparată porțiunea de drum de la intrarea în localitate, solicitată de locuitori.

În cadrul vizitei de lucru în raionul Florești, ministrul a inspectat mai multe localități, unde au loc lucrări de reabilitare a drumurilor, reiterând că „este foarte important ca lucrările să fie calitative, iar anii viitori să acoperim cu drumuri bune, cât mai multe localități”. Chiril Gaburici a apreciat buna conlucrare dintre primarul localității Ștefănești și antreprenorii antrenați în lucrările de reparație a drumurilor din sat.

Totodată, Chiril Gaburici a vizitat și afacerea cu fulgi de cereale a Angelei Sobol, din localitatea Vărvăreuca. „Îmi doresc să văd aici de 4 ori mai mulți oameni muncind, iar produsele să se regăsească în toate rețelele din Moldova și peste hotarele ei. Întreprinderile mici și mijlocii constituie peste 97% din numărul întreprinderilor înregistrate în Republica Moldova, cu o pondere de peste 35% în PIB-ul țării. De aceea, Ministerul Economiei și Infrastructurii va depune în continuare toate eforturile, pentru crearea condițiilor avantajoase mediului de afaceri din Moldova”, a punctat ministrul Chiril Gaburici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților