[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ministrul de Externe, în Cipru, a avut o serie de întrevederi. Despre ce a discutat cu oficialii europeni
19 Mai

În marja participării la cea de-a 127-a sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, care se desfăşoară în aceste zile în Cipru, Nicosia, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi mai multe întâlniri cu oficiali europeni, transmite CURENTUL.

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Şeful departamentului federal al afacerilor externe al Confederaţiei Elveţiene, Consilierul federal Didier Burkhalter.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al relaţiilor moldo-elveţiene, agenda dialogului politic bilateral, cooperarea comercial-economică şi conţinutul viitoarei Strategii de Cooperare a Elveţiei cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021.

1

De asemenea, Andrei Galbur, a participat la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei (CoE), care a avut loc astăzi, 19 mai 2017, la Nicosia, Cipru.

În discursul său, ministrul Galbur a ţinut să aprecieze sprijinul pe care Consiliul Europei îl acordă Republicii Moldova în eforturile sale de modernizare și promovare a reformelor.

2

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi comerţului al Ungariei Péter Szijjártó.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor moldo-ungare, agenda vizitelor bilaterale planificate pentru anul curent, situaţia regională şi eficientizarea cooperării pe dimensiunea Parteneriatului Estic.

3

Totodată, Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său danez, Anders Samuelsen.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind agenda relaţiilor bilaterale moldo-daneze şi perspectivele avansării acestora.

4

 

 

La Nicosia, Cipru, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

În cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale ce ţin de cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei (CoE).

5

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților