[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Mesajul femeilor din Penitenciarul Rusca: „Gratiile nu sunt o piedică pentru a te simți „Femeie””
8 Martie

Gratiile nu sunt o piedică pentru a te simți „Femeie”. Acesta a fost mesajul femeilor din Penitenciarul nr.7-Rusca, în cadrul unui concert de sărbătoare, organizat cu prilejul „Zilei internaționale a Femeii”, transmite CURENTUL.

Femeia este simbolul vieții, iar gratiile nu sunt o piedică pentru a te simți femeie.

La eveniment au fost prezenți Aureliu Suhan, director interimar al DIP, angajați ai DIP, conducerea Penitenciarului, oameni de cultura și artă.

Deținutele care îşi ispăşesc pedeapsa după gratii au recitat poezii, au interpretat cântece, demostrând ingeniozitatea și talentul actoricesc. În holul penitenciarului au prezentat o expoziție inedită cu lucrări confecționate manual. Astfel, deţinutele au vrut să arate că arta, cultura, nu ţine cont de categoria socială şi poate trasmite energie pozitivă indiferent de mediul în care te afli, chiar și după gratii.

Directorul interimar al DIP a menţionat că Penitenciarul Rusca întotdeauna s-a evidențiat prin dezvoltarea activităților culturale, muzicale, sportive şi artistice pentru femei, mulțumindu-le pentru buna desfășurare a evenimentului.

Evenimentul muzical de la Rusca se înscrie într-un calendar larg de activități educaționale desfășurate în instituțiile penitenciare, care au ca scop reintegrarea socială a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate.

În Penitenciarul de la Rusca îşi ispăşesc pedeasca 339 femei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților