[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Mașini speciale de intervenție în locurile aglomerate? Gheorghe Cavcaliuc solicită opinia cetățenilor
18 Ianuarie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, aflat într-o deplasare de serviciu în Qatar, a fost familiarizat cu mașini speciale de intervenție, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Gheorghe Cavcaliuc, scrie că aceste mașini, în Qatar, au reușit să salveze multe vieți omenești de la incendii sau potențiale infracțiuni.

„Autospecialele sunt amplasate în mall-uri, pieți aglomerate sau instituții, acolo unde fluxul de persoane zilnic este de mii sau chiar zeci de mii, numărul de incidente și infracțiuni este mai mare, anume în aceste locații există și risc sporit de incendii, iar tehnica mai mare nu poate pătrunde, dar și sosirea acestora la fața locului durează, iar în unele cazuri viața oamenilor sau integritatea bunurilor depinde de minute în care ajunge la timp sau întârzie ajutorul”, scrie Gheorghe Cavcaliuc.

Astfel, șeful adjunct al IGP cere părerea cetățenilor privind necesitatea unor astfel de mașini speciale pentru R. Moldova.

„În calitate de Șef adjunct al Poliției Naționale, dar și ca simplu cetățean, consider că aceste autospeciale sunt necesare în astfel de locații pentru a acorda în timp cât mai redus ajutorul necesar oamenilor, și de ce nu, ar fi binevenite inclusiv la noi în țară. Voi ce părere aveți?”, întreabă Gheorghe Cavcaliuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților