[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Mai multe plante de cânepă depistate în grădina unui moldovean
3 Septembrie

Fire de cânepă verzi, iar altele uscate, un dispozitiv pentru prelucrarea acesteia și o lulea destinată consumului, depistate în timpul unei percheziții efectuată de către polițiștii de frontieră la domiciliul unui locuitor al satului Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, transmite CURENTUL.

Incidentul a fost înregistrat în data de 1 septembrie 2018, în urma cercetărilor dispuse încă din luna august al acestui an conform unei informații cu caracter operativ.

La domiciliul cetățeanului moldovean în vârstă de 27 ani s-au găsit în grădină fire de cânepă verzi, bine îngrijite și o cantitate de 100 g de masă uscată vegetală. La fel, s-au ridicat din gospodăria acestuia un dispozitiv destinat mărunțirii plantelor de cânepă și o lulea. Audiat, bărbatul a comunicat că firile le-a plantat personal pentru a le consuma ulterior, semințele fiind procurate din orașul Odessa, Ucraina, în toamna anului 2017.

Cazul este cercetat în continuare de ofițerii de investigație din Direcția regională Est sub toate aspectele legale. Tânărul moldovean riscă o amendă în mărime de la 400 la 700 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau cu închisoare de până la 1 an.

viber imagea viber image4 viber image1 viber image

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților