[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Mai multe echipe de salvatori din Georgia, Azerbaidjan, Armenia și România au venit în Moldova. Iată pentru ce
18 Septembrie

În această dimineață în Republica Moldova au ajuns salvatorii din Georgia, Azerbaidjan, Armenia și România. Echipele străine au venit în țara noastră pentru a participa la exercițiul de amploare EUMOLDEX 2017 organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Programul de Prevenire și Reducere a Dezastrelor pentru Europa de Est ( PPRD East 2), transmite CURENTUL.

Începând cu ziua de mâine peste 260 de salvatori vor fi implicați în aplicațiile ce au drept scop fortificarea capacităților de comunicare, intervenție și luare de decizii în situații de risc. Reprezentanții echipelor internaționale sunt cazați într-o tabără de câmp de pe str. V. Lupu, nr 28 din mun. Chișinău, unde se vor afla pe tot parcursul desfășurării activităților. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează locuitorii capitalei că în perioada 19 -20 septembrie, mai multe unități de tehnică cu specific de intervenție în situații de risc vor merge prin oraș pentru a se deplasa la locații, iar traficul pe unele străzi ar pute fi redirecționat.

În acest sens conducătorii auto sunt rugați să cedeze prioritatea mijloacelor de transport cu destinație specială pentru a nu periclita activitatea echipelor. Amintim că la aplicații vor participa reprezentanți, observatori și experți din 27 de țări.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților