[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Mai multe bunuri fără acte, depistate de polițiștii de frontieră
23 Mai

Bunuri în asortiment fără acte de însoțire au fost depistate într-un mijloc de transport de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. Din cercetările preliminare s-a constatat că marfa urma să ajungă pe tarabele din piața orașului Rîșcani, transmite CURENTUL.

Semnalat în seara zilei de ieri, 22 mai curent, angajații Poliției de Frontieră au acționat în baza unei informații operative stopând un microbus de model Mercedes Sprinter în apropierea orașului Lipcani.

Conducătorului auto i s-a solicitat de a deschide ușile din spate a mijlocului de transport pentru efectuarea verificărilor. Astfel că, în compartimentul marfar s-a depistat diverse articole vestimentare pentru care nu s-a putut prezenta acte ce ar confirma transportarea legală. Marfa estimată inițial la 30 mii lei, aparținea de fapt pasagerei, originară din orașul Rîșcani în vârstă de 42 de ani.

Audiată, modoveanca a comunicat că bunurile urmează să fie comercializate în piața din orașul Rîșcani în baza patentei. Femeia mai susține că marfa respectivă a fost procurată, însă cu regret nu deține vreun document care ar justifica cele spuse.

În repercursiunea celor întâmplate, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de constatare și urmează să întreprindă acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Articolele vestimentare au fost depozitate în camera de păstrare a SPF Criva, iar persoana riscă o amendă contravențională conform art. 265 CC al RM.

Cristina Pendea

aasds khyujgjg

Inapoi la arhiva noutaților