[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Luptă pentru persoanele cu dizabilități, dar clădirea în care își desfășoară activitatea nu e dotată cu rampă de acces pentru cei cu probleme locomotorii. Cum explică ONG-ul
17 Mai

Alianța Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități (AOPD), care întrunește 27 de ONG-uri din domeniu de pe întreg teritoriul R. Moldova, luptă pentru o viață mai bună pentru persoanele cu dizabilități. În același timp, alianța își desfășoară activitatea într-o clădire fără rampă de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii.

Sediul AOPD se află pe strada Lazo din inima capitalei, iar după cum se vede din imagini, în clădire există o singură intrare. Aceasta însă nu este dotată cu rampă de acces pentru cei care se deplasează în cărucioare.

Solicitați de redacția noastră, responsabilii afirmă că știu despre această problemă.

„Atunci când vin la noi persoanele cu dizabilități noi utilizăm un scaun mobil. Este o problemă și suntem conștienți de ea, dar nu avem resurse suficiente pentru a instala rampa. Suntem un ONG, plătim chirie pentru această încăpere. Un sediu accesibil necesită mai mulți bani, pe care la moment nu îi avem. Când organizăm ședințe în care sunt implicate persoanele cu dezabilități, închiriem un spațiu accesibilizat. Dar ca sediu permanent, nu ne putem permite o astfel de încăpere. Cunoaștem. Prețul unui metru pătrat este în jur de 10-12 euro, iar noi existăm din granturi. Încercăm să găsim o altă clădire, poate chiar vom arenda în comun cu cineva din membrii organizației”, spun ei.

Asociația „Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova” (AOPD) a fost înregistrată în septembrie 2007. Misiunea AOPD este de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova prin colaborarea cu autoritățile publice ale statului în vederea creării unui mediu cu oportunități egale de realizare a potențialului pentru persoanele cu dizabilități. Viziunea: Persoane cu dizabilităţi integrate social şi cu oportunităţi egale de realizare a potenţialului în Republica Moldova.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților