[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Liderul de partid, care știe cum să adune aur, argint și bronz
24 Mai

Liderul Partidului Fontul Salvării Moldovei, Marcel Darie conduce și Federația Națională Sportivă de Armwrestling din R. Moldova. Despre aceasta structură, care a fost creată în 2016, în ultimul timp se aude tot mai mult, căci sportivii autohtoni au reușit să obțină mai multe medalii pe plan internațional, transmite CURENTUL.

Recent, reprezentanții FNSA s-au întors de la Campionatul European de Armwrestling din Katowice, Polonia. Aici reprezentanții țării noastre au obținut patru medalii. Astfel, Iar Oleg Tudorean a medalia de aur, plasându-se pe primul loc, Vladimir Butucea, primul participant care a reprezentat Republica Moldova la Campionatul European de ParaArmwrestling şi care s-a clasat pe locul 2, brațul stâng, și locul 3, brațul drept, respective obținut medalia de argint și bronz. Campionului Daniel Procopciuc, a luptat într-o categorie extrem de grea, cu adversari foarte puternici, a reușit sa reziste să câștige medalia de argint, Mihaela Lazari a obținut medalia de bronz, devenind prima sportivă din Moldova care ajunge pe un podium European.

Cu siguranță meritele sportivilor moldoveni sunt pe măsură, căci efortul depus de ei a fost unul colosal. Totuși, fără susținere și suport, aceștia nu ar fi reușit să ajungă la acest campionat, unde au demonstrat încă o dată că R. Moldova face sport de performanță.

Ruslan Belous, medaliat cu bronz: „După medalia de argint obținută în 2016 la Europene, am avut un an intens de pregătiri și antrenamente. Am ajuns la o forma de vârf, recuperând chiar și brațul drept, accidentat și operat anterior. Astfel, am obținut calificarea și pentru EuroArm 2017. La un moment însă, din cauza unor probleme de ordin financiar , participarea mea a ajuns sub semn de întrebare. Mulțumesc mult domnului Darie Marcel, care absolut necondiționat m-a susținut atunci când a aflat despre problemele mele. Știu că exact așa a procedat și cu toți sportivii din lotul Republicii Moldova, iar acest sprijin este unul reprezentat și in rezultatele obținute de către sportivi la această ediție a Europenelor!”, a spus sportivul.

Marcel Darie spune că este mândru de echipa națională și nu va înceta să susțină sportivii care cu adevărat își doresc să ducă faima țării peste hotare.

„La mai puțin de un an de la lansarea Federației Naționale Sportive de Armwrestling din R. Moldova pot spune că mă mândresc cu rezultatele obținute. Nu este ușor sau simplu, dar dacă se muncește mult, se reușește. Personal, voi continua să ajut și să susțin sportivii noștri, căci atunci când ei urcă pe podium pentru a fi premiați mă simt și mai mândru că trăiesc în R. Moldova. Schimbarea vine de la fiecare din noi și vom reuși doar dacă vom fi sinceri în tot ce facem”.

Marcel Darie a fost invitat de organizatori să premieze sportivii la categoria seniori – 70 kg.

„Am avut onoarea să premiez toți sportivii din categoria Seniori 70 kg, dar cu o deosebită plăcere i-am înmânat medalia de argint, sportivului moldovean Daniel Procopciuc, care continua perseverent să obțină medalii pentru R. Moldova!”.

Cât privește planurile de viitor, Președintele Federației Naționale Sportive de Armwrestling din R. Moldova spune că acestea sunt mari.

„Ne dorim să organizam campionate în interiorul țării, pe diferite categorii. Sportul unește și cred ca așa putem consolida societatea noastră, care din păcate este tot mai scindată. De asemenea, vom continua să participăm la campionate pe plan internațional. Vom strânge, aur, argint și bronz peste tot unde vom merge!’.

darie5

darie4

darie3

darie2

darie1

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților