[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) La Telenești a fost inaugurat un nou complex sportiv multifuncțional
13 Noiembrie

Un complex sportiv performant a fost inaugurat în oraşul Telenești, graţie contribuţiilor băştinaşilor plecaţi din localitate, autorităţilor locale şi Guvernului Elveţiei. Activitatea centrului a debutat cu un meci amical de fotbal dintre locuitorii oraşului Teleneşti şi reprezentanţii Asociaţiei Băștinașilor „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, care s-a încheiat cu un scor de 6:6, transmite CURENTUL.

Complexul sportiv multifuncțional în aer liber include un teren de minifotbal, teren de baschet și volei, construite conform celor mai moderne tehnologii. Acesta va fi dotat curând cu aparate de fitness.

Complexul are o suprafață de aproximativ 1 700 metri pătrați, fiind și cel mai mare teren sportiv din oraș. Acesta va găzdui competiții naționale şi regionale.

Bugetul total al proiectului depășește suma de 1,071 milioane de lei. Contribuția băștinașilor a fost de 110 796 lei, cea a Guvernului Elveției de 370 587 lei, iar a Primăriei orașului Telenești de 414 594 lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit 176 085 lei.

Construcția complexului sportiv a fost realizată de Primăria Orașului Telenești, în parteneriat cu Asociația Băștinașilor „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, cu sprijinul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL), implementat de PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Guvernului Elveției. Astfel, 23 de primării, în parteneriat cu Asociaţiile de băştinaşi, lansează proiecte de infrastructură realizate cu contribuţii făcute online de originarii plecaţi în întreaga lume, pentru soluționarea problemelor locale și dezvoltarea comunităților de baştină.

În vara anului curent, alte 15 localități au fost selectate în bază de concurs ca parte a celei de a doua etape a proiectului MiDL.

DSC_0385

DSC_0285

DSC_0143

DSC_0025

DSC_0005

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților