[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) La Soroca a fost inaugurată o piatră comemorativă pentru cei care au luptat pentru apărarea Cetății Soroca
15 Noiembrie

În orașul Soroca a avut loc dezvelirea pietrei comemorative în memoria ostașilor care au luptat pentru apărarea Cetății Soroca, eveniment organizat de către Ambasadei Poloniei în Republica Moldova în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

La ceremonie au participat Monica Babuc, ministru al Culturii, Artur Michałski, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, reprezentanți ai administrației publice locale, precum și public interesat.

Acest eveniment vine să comemoreze polonezii care au trăit și au luptat apărând Cetatea Soroca. Monica Babuc a mulțumit Ambasadei Poloniei în Republica Moldova pentru contribuția și inițiativa de a instala o placă comemorativă pe teritoriul Cetății Soroca, menționând că evenimentul coincide cu o dată extrem de importantă istoriei statului și poporului polonez, 11 noiembrie 1918, când după lungi și mari drame, poporul polonez a reușit să își restabilească statul său și demnitatea acestui popor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților