[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) La Hîncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale
11 Iulie

Un sector de  drum din orașul Hîncești, ce asigură accesul la traseele naționale Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova, a fost inaugurat oficial, astăzi, 11 iulie 2017, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, autoritățile publice locale și cetățenii din raionul Hîncești.

Construcția acestui sector de drum a fost finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Scopul a fost de a asigura accesul la traseele naționale, dar și de a  construi un drum de ocolire pentru cei care se deplasează spre punctul de trecere a frontierei. Circa 26 mii de cetățeni vor beneficia de acces confortabil la drumul republican R3 și R34, în special sute de șoferi care se deplasează zilnic spre postul vamal Leușeni.

„Trebuie să știți că orice proiect realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor are obiectivul de a construi viitorul acasă”, a precizat ministrul  Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul evenimentului.

Totodată, ministrul a menționat că porțiunea de drum a fost construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat inclusiv instalarea bordurii și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea ulterioară a marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

Costul total al proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potențial industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire” a constituit circa 21 milioane de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților