[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) La ce etapă se află lucrările de îmbunătățirea a drumului care unește satele Peresecina, Miclești, Ișnovăț și Hîrtopul Mare
31 Octombrie

Lucrările de îmbunătățire a Coridorului 11 sunt aproape de etapa finalizării. Acesta face legătura dintre satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare, transmite CURENTUL.

Lucrările pe tronson au fost divizate în două sectoare, primul sector având o lungime de 18,7 km, iar cel de-al doilea cu o lungime de 8,9 km.

Primul sector este finalizat în proporție de circa 97%, iar sectorul doi arată un progres de circa 99%.

La sfârșitul lui mai 2019 a fost semnat contractul de antrepriză cu compania „Genesis International” cu o valoare de circa 99,8 mln lei, care prevede reabilitarea primului sector al Coridorului.

La fel, la sfârșitul lunii mai 2019, compania „Nouconst” a semnat cu ASD un contract similar pentru reabilitarea sectorului doi al tronsonului, cu o valoare a lucrărilor de circa 63,3 mln lei.

Contractele sunt parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, finanțate din sursele Băncii Mondiale.

Reabilitarea Coridorului 11 va facilita accesul cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț, asigurând în același timp și un coridor de trecere pentru transportatorii de mărfuri.

IMG_1245(1) IMG_1257 IMG_1264(1)

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților