[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Îți pregătești garderoba pentru toamnă? Stilista Xenia Bugneac vorbește despre tendințe: „Volumul e vedetă!”
15 August

În toamna acestui an e la modă confortul prin piese supradimensionate, culori clasice și stilurile – clasic și street. Stilista Xenia Bugneac a vorbit despre tendințe, culori, dar și ce n-ar trebui să lipsească din garderobă în sezonul toamnă-iarnă, informează CURENTUL.

„Culorile predominante ale sezonului sunt cele clasice – alb și negru. Negru fiind predominant. La fel, culoarea bej, crem, cafea și maro sunt în top în noul sezon. Se alătură – vișiniu, culoarea prunei, albastru, portocaliu, galben și violet. Per ansamblu, nu avem restricții privitor la culori. Spre deosebire de alți ani, în 2020-2021 purtăm culorile pastelate” – a spus ea.

„Ce au în comun cele mai noi tendințe sunt manevrele bufante, extrem de interesante și originale” – a adăugat stilista.

Tendințele din această toamnă sunt orientate spre confort, prin piese supradimensionate. „În viziunea designerilor, volumul are capacitatea de a proteja într-un fel. Domină pragmatismul în vestimentație. Acum îmbrăcămintea trebuie să fie, în primul rând, confortabilă și simplă! Lumea modei pune accent pe sustenabilitate mai mult ca oricând, prin reciclarea hainelor vechi, adăugându-le noi elemente, dându-le dreptul la viață. Sunt în tendințe creațiile vestimentare simple și versatile” – a dezvăluit Xenia.

Totodată, ea a menționat că, în colecțiile designerilor celebri au fost remarcate siluetele anilor ’40 – „siluete alungite și opțiuni extravagante de volume”. „VOLUMUL e vedeta toamnă-iarnă 2020-2021” – a adăugat stilista.

De asemenea, mai spune stilista, că fusta plisată n-ar trebi să lipsească din garderobă, dar și jacheta din piele. „Pentru o capsula de toamnă elementul principal îl constituie trench-ul, jacheta din piele și jeanșii. Pantofii de tip Mary Jane, cu bareta transversală. Jacheta din piele cu franjuri, inspirată din anii ‘70, îți va oferi un aer trendy. Fusta plisată nu trebuie să lipsească din această capsulă, cât și puloverele” – mai spune ea.

Fashion stilista mai spune că materialele cele mai populare sunt tweed, cașmir, lână, catifea, piele, piele de căprioară, blana artificială. Iar dacă ne referim la imprimeuri acestea sunt carouri, printuri, motive florale, vegetale și geometrice, și cele mai actuale stiluri sunt sport-chic, grunge, casual, street, clasic.

tendinte tendinte1 tendinte2 tendinte3 tendinte4 tendinte5

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților