În cadrul vizitei sale oficiale la Munchen, Germania, Președintele Maia Sandu a avut mai multe întrevederi, inclusiv cu șefi de state, informează CURENTUL.
Maia Sandu a discutat cu Gitanas Nausėda, Președintele Lituaniei, despre situația de securitate din regiune și a apreciat dialogul dintre țările noastre în mai multe sectoare.
Cu Antony J. Blinken, Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Maia Sandu a discutat mai multe subiecte importante printre care și provocările de securitate.
De asemenea, Maia Sandu a cunoscut-o pe Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, recent aleasă în această funcție, dar și cu Președintele Finlandei, Sauli Niinistö.
Cu Premierul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a despre efectele directe ale războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova.
Cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene discuțiile au vizat situația de securitate din regiune, continuarea agendei de reforme și avansarea parcursului nostru european, în pofida crizelor cu care ne confruntăm.
Cu Prim-ministra Estoniei, Kaja Kallas, Maia Sandu a discutat despre relațiile excelente dintre țările noastre, dar și despre provocările de securitate care ne afectează stabilitatea.
Cu Andrej Plenković, Prim-ministrul Croației, oficialii au discutat despre cum ne afectează războiul Rusiei în Ucraina și despre aderarea la Uniunea Europeană.
Șefa statului a avut o întrevedere cu Directoarea Generală a Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, cu care a vorbit despre importanța ajutorului din partea instituției financiare pentru atenuarea consecințelor economice și sociale provocate de război.
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat și cu Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, despre agenda noastră europeană, dar și despre modul în care gestionăm multiplele crize provocate de situația regională.
Totodată, Maia Sandu l-a întâlnit pe noul Președinte al Republicii Cehe, cu care a avut o scurtă discuție.
Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo. Cei doi au discutat despre modul în care războiul ne afectează țara, precum și despre acțiunile pe care le întreprindem ca să accelerăm reformele.