[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Încă o pensiune turistică la Orheiul Vechi! „Vila Roz” și-a redeschis ușile
22 Martie

La Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” a avut loc deschiderea oficială a pensiunii turistice „Vila Roz”, renovată în 2016-2017, cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Agenției Suedeze de Cooperare Internațională și Dezvoltare (SIDA), transmite CURENTUL. 

În cadrul ceremoniei oficiale, ministrul Culturii Monica Babuc a mulțumit partenerilor de dezvoltare, pentru suportul financiar acordat la renovarea pensiunii „Vila Roz”, menționând că dosarul „Peisajul Arheologic Orheiul Vechi”, înaintat de Ministerul Culturii pentru a fi inclus în Lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO, reprezintă un obiectiv-cheie al autorităților. Totodată, oficialul a îndemnat turiștii să viziteze cele 6 pensiuni de pe teritoriul Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”, care reprezintă unul din cele mai importante obiective turistice ale Republicii Moldova.

Totodată, oficialii participanți la eveniment au efectuat o vizită la pensiunea agroturistică „Butuceni”, pentru a examina la fața locului, noi posibilități de amenajare a teritoriului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților