[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Încă două curți modernizate la Orhei
29 Octombrie

Primăria municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, a inaugurat încă două curți modernizate ale blocurilor multietajate din localitate. Lucrările s-au desfășurat în cadrul programului de modernizare a infrastructurii „Operațiunea Curtea”, lansat în primăvara anului curent, transmite CURENTUL cu referire la orhei.md.

Este vorba despre două curți de blocuri, de pe strada Serghei Lazo din oraș, care au fost renovate și date în exploatare. Lucrările au presupus asfaltarea drumurilor și cărărilor dintre blocuri, schimbarea bordurilor, renovarea trotuarelor și băncilor. De asemenea, au fost amenajate și terenuri de joacă pentru copii. Totodată, au fost create locuri de parcare.

Inaugurarea a avut loc în prezența primarului de Orhei, Ilan Șor, care a fost întâmpinat cu pâine și sare de locuitori. Edilul a inspectat cum au fost efectuate lucrările și a precizat că într-un mod similar va fi reconstruit întreg orașul: „Eu spun de fiecare dată și repet: Curtea este cea mai importantă celulă a societății. Într-o astfel de curte am crescut fiecare dintre noi. De aceea, trebuie să depunem toate eforturile pentru a asigura o mai mare comoditate oamenilor. V-am promis că stradă cu stradă, curte cu curte, noi vom construi împreună orașul nostru,” a menționat edilul.

Curțile blocurilor din partea de nord a oraşului reprezentau, în trecut, o adevărată problemă pentru locatari. În timpul ploilor abundente ogrăzile erau inundate, iar cărările se umpleau cu noroi. Viceprimarul municipiului Orhei, Diana Memeț susține că această problemă nu va mai exista: „Această casă avea o problemă majoră pentru că nivelul era mai jos decât cel al drumului și întotdeauna când erau ploi aici erau inundații foarte mari și de ani buni de zile, de zeci de ani, locatarii pur și simplu nu puteau ajunge acasă în timpul ploilor”.

Oamenii au apreciat pozitiv transformările, spunând că după modernizare lucrurile s-au schimbat cardinal. Aceștia îi mulțumesc administrației Orhei pentru acest proiect.

Modernizarea curților blocurilor multietajate din Orhei face parte din programul „Operațiunea curtea”, lansat de primarul de Orhei, Ilan Șor, în această primăvară. Până la sfârșitul anului, administrația locală își propune să renoveze peste 60 de curţi ale blocurilor etajate. În doar câteva luni au fost reparate aproape 20 de curți.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților