[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) IGSU a primit echipament special pentru lichidarea consecințelor chimice, biologice, radioactive și nucleare
25 Ianuarie

În incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc evenimentul de furnizare a echipamentului specializat pentru lichidarea consecințelor chimice, biologice, radioactive și nucleare, transmite CURENTUL.

Utilaj oferit de Uniunea Europeană în cadrul cooperării regionale cu Europa de Est și Sud – Est. La eveniment a participat șeful adjunct de operații al Delegației Uniunii Europene Marco Gemer și conducerea IGSU în frunte cu general –maior Mihail Hrabagiu.

În cadrul proiectului de consolidare a capacităților operaționale CBRN ale Republicii Moldova, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a beneficiat de echipament de cercetare radioactivă, de prelevarea și transportare a probelor, de decontaminare, de marcare a zonelor periculoase, dar și costume de protecție.

Echipamentul va fi folosit de salvatori în prevenire și  lichidarea consecințelor avariilor chimice, biologice și radioactive.

Scopul proiectului este de a furniza echipamentul necesar pentru vestul regiunilor Balcani și Marea Neagra și de a consolida capacitatea echipelor CBRN de prim răspuns în regiunea Europei de Est Sud – Est.

De echipament similar au beneficiat și alte țări cum ar fi Macedonia, Muntenegru, Serbia, Armenia, Georgia și Ucraina.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților