[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Igor Dodon a participat la inaugurarea grădiniței din satul său natal renovată cu suportul financiar al României
7 Iulie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a participat la deschiderea grădiniței din Sadova, renovată cu ajutorul financiar al Guvernului României, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a mulțumit colegilor de peste Prut pentru un asemenea gest generos.

„Noi întotdeauna am salutat și am susținut proiectele de orientare socială, care ajută oamenii la modul concret și sunt lipsite de conotații politice sau ideologice.

Încurajez și alți parteneri externi să lanseze proiecte sociale în Republica Moldova, mai ales în sprijinul copiilor și al tinerilor. Pe această cale poate fi demonstrat interesul sincer în dezvoltarea țării noastre și a generațiilor în creștere”, a scris Igor Dodon.

Președintele a menționat că în această grădiniță a fost și el educat până în 1982.

„Am amintiri frumoase despre acea perioadă a copilăriei. Iar cadoul nostru azi, în ziua lansării grădiniței, este un teren de joacă pentru copii, oferit din partea Fundației „Din Suflet” a primei doamne.

Copiii sunt viitorul acestei țări. Să contribuim cu toții la copilăria lor fericită și buna lor educație.

Cum vom crește copiii, așa ne va fi și viitorul”, a specificat Igor Dodon.

După lansarea grădiniței renovate, Igor Dodon l-a invitat pe Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, să-i viziteze casa părintească.

„I-am făcut o excursie prin vie, prin ogradă și prin beci și i-am ilustrat cum arată o gospodărie moldovenească.

Am zis și voi repeta: să prietenim, ca vecini, ca frați, să ne ajutăm și să ne respectăm reciproc, dar fiecare să fie gospodar la casa lui. Cu așa atitudine, vom beneficia ambele state de relațiile bune pe decenii înainte”, a scris pe o rețea de socializare Igor Dodon.

Guvernul României a alocat peste un 1 100 000 de mii lei pentru reparația acoperișului, sistemului de apă și canalizare, recondiționarea sistemului electric și sistemului de ventilație, schimbarea ușilor interioare, reparații interioare, reparații exterioare, precum și dotarea blocului alimentar cu aparatură modernă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților