[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Gestul șefului adjunct al IGP pentru un băiețel care a avut suferit în urma unui accident rutier
21 Octombrie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc a mers în vizită la Dumitraș, băiețelul din Ștefan Vodă, care a fost lovit de un automobil, transmite CURENTUL.

Gheorghe Cavcaliuc a informat familia copilului că vinovatul de producerea accidentului este recunoscut în calitate de învinuit, iar cauza penală a fost remisă în instanța de judecată pentru atragerea la răspundere a acestuia în conformitate cu legea.

Totodată, șeful adjunct al IGP i-a dăruit și un ursuleț de pluș, în cadrul campaniei „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”.
„Ca să îl ajut pe Dumitraș să uite de experiența negativă prin care trece, pe lângă dulciuri, am decis să îi dăruiesc și o jucărie moale, și anume ursulețul, protagonistul noii campanii inițiate de Poliția Națională „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”.

Jucăria face parte din Campania fără precedent în Republica Moldova, dedicată nemijlocit copiilor care sunt victime ale incidentelor sau accidentelor și este primul ursuleț dăruit pentru a contribui la diminuarea emoțiilor negative pe care le-au avut”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe o rețea de socializare.

De asemenea, Dumitraș i-a povestit șefului adjunct al IGP că vrea să devină polițist și Gheorghe Cavcaliuc i-a făcut o promisiune.

„Dumitraș chiar dacă este copil, are un obiectiv ambițios pentru viitor, mi-a spus că vrea să devină polițist, să stea la straja ordinii de drept, să facă dreptate cetățenilor din țara noastră.

Eu îi susțin inițiativa și pentru a-l încuraja și fortifica dorința, i-am dăruit chipiul meu de polițist.

Ne-am înțeles că îl voi mai vizita, iar când se face bine, Dumitraș va veni la mine la serviciu, să-i fac cunoștință cu activitatea polițienească, dar și cu colecția mea de chipiuri polițienești din întreaga lume. Și ca viitor polițist să aibă spre ce tinde, i-am promis ca îi voi oferi posibilitatea să stea în fotoliul șefului-adjunct al Poliției Naționale”, a scris Gheorghe Cavcaliuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților