[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Gest frumos din partea polițiștilor din Germania. Au donat câteva ghiozdane în cadrul campaniei „Copil școlarizat – copil protejat”
21 Septembrie

Polițiștii din Thuringia, Germania au făcut un gest generos și au donat câteva ghiozdane pentru copiii din Moldova. Despre aceasta a informat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc pe o rețea de socializare, transmite CURENTUL.

Gheorghe Cavcaliuc scrie că omologul său german, aflat în vizită în R. Moldova, a rămas impresionat de campania demarată de IGP „Copil școlarizat – copil protejat”.

„Dl Heiko Schmidt, șeful adjunct al Departamentului Criminal de Stat din Thuringia al Republicii Federale Germane a fost oaspetele meu timp de o săptămână, în cadrul Programului de schimb pentru instituțiile de aplicare a legii.

În timpul vizitei, eu și echipa puneam la punct ultimele detalii pentru lansarea oficială a Campaniei naționale „Copil Școlarizat – Copil Protejat”. Omologul meu a rămas profund impresionat de faptul că Poliția Națională a Republicii Moldova inițiază diverse campanii sociale orientate spre soluționarea problemelor comunității.

Această acțiune nobilă l-a sensibilizat pe dl Heiko și el a plecat cu gândul să vorbească cu colegii săi și împreună să contribuie și ei la școlarizarea tinerilor cu risc de abandon școlar din țara noastră”, a scris Gheorghe Cavcaliuc.

Astfel, polițiștii din Thuringia nu au rămas indiferenți și au înmânat oficial ghiozdanele șefului adjunct al IGP în scopul ajutorării copiilor să frecventeze școala.

„Chiar dacă anul școlar a început, acest gest generos m-a emoționat și sunt sigur că vom aduce zâmbete pe chipul copiilor când vom dărui aceste frumoase ghiozdane.

Germania este un exemplu pentru noi nu doar din perspectiva nivelului de dezvoltare a țării, sau a instituțiilor consolidate, dar și a cetățenilor responsabili.

Colegii din Germania sunt prietenii noștri și pe lângă faptul că sunt polițiști, ei sunt persoane cu un suflet bun, care s-au gândit la copiii din Republica Moldova.

Apreciez enorm efortul lor prin asigurarea acestei donații și le promit că fiecare ghiozdan donat, va ajunge la câte un copil din țara noastră, care are mare nevoie de el”, a mai scris Gheorghe Cavcaliuc.

c4 c3 c1 c2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților