[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Fostul fotbalist Radu Rebeja deschide propria sa Academie de Fotbal
14 Aprilie

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, fost fotbalist, a decis să deschidă propria Academie de Fotbal, transmite CURENTUL cu referire la moldova.sports.md.

Radu Rebeja a decis, încă cu 3 ani în urmă, să deschidă o astfel de Academie. Acesta este primul parteneriat public – privat, partener fiind Primăria Capitalei. În acest proiect, Radu Rebeja este persoana fizică cu propriile investiții.

Construcția Academiei a început în 2018, iar finalizarea lucrărilor se preconizează în august 2019. Academia va activa în comun cu Liceul Sportiv municipal din Buiucani. Cu acest liceu deja s-au făcut toate înțelegerile, iar din 1 septembrie aici vor fi deschise clase pentru fotbaliști, începând cu clasa a V-a, iar admiterea copiilor va putea fi posibilă de la 5 ani.

academia de fotbal radu rebeja

Academia va fi construită pe teritoriul liceului. Aici vor fi terenuri de fotbal, blocul administrativ cu 2 etaje împreună cu vestiarele, cabinete și sala pentru ore teoretice.

Începând cu clasa a V-a, ea devine sportivă, cu aproape 25 de fotbaliști care au același regim și vor fi sub conducerea unui singur antrenor. Copiii vor fi monitorizați non-stop. Dimineața au primul antrenament, apoi micul dejun, orele, odihna și din nou antrenament.

academie

În paralel cu construcția Academiei, se lucrează asupra echipei de antrenori, conducerea Academiei și administrația. Colectivul este apropae 80% format.

„Scopul proiectului este că eu mi-am dorit mereu să văd cum cresc și se dezvoltă în fotbal copiii. Visul și scopul meu este să dezvolt fotbalul moldovenesc, să ofer o șansă copiilor să crească în condiții bune, pentru ca pe viitor să poată cu mândrie reprezenta R. Moldova. Avem mulți copii talentați și capabili, dar ei trebuie căutați, apoi susținuți”, a spus Radu Rebeja.

academia radu rebeja

În calitatea sa de mijlocaș central pe terenul de fotbal, Radu Rebeja a evoluat în 74 de meciuri pentru națională. A jucat, aproape 9 sezoane, la „Zimbru” (205 meciuri, 43 goluri marcate), câștigând 6 trofee și 2 Cupe ale Moldovei. Mai mult de 10 ani a jucat în Federația Rusă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților