[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Fiscul a desfășurat o campanie de informare a contribuabililor
2 Martie

Serviciul Fiscal de Stat a demarat o campanie de informare a contribuabililor cu privire la aspectele fiscale în desfășurarea activității de întreprinzător de către persoanele fizice. Acțiunea cu genericul ,,Activează legal – activează în siguranță” se desfășoară pe întreg teritoriul țării, a început astăzi, 2 martie 2017 și va dura trei zile, transmite CURENTUL.

Campania a luat start în capitală. Funcționarii fiscali au reușit să meargă la 38 piețe din municipiul Chișinău și au distribuit contribuabililor 4 600 pliante cu informații privind de modificările din Codul Fiscal privind stabilirea noului regim de activitate de întreprinzător – activitate independentă.

Totodată, contribuabilii au primit în dar câte un mărțișor, fiind felicitați cu prilejul sosirii primăverii.

Funcționarii fiscali au anunțat comercianții că, începând cu 1 ianuarie 2017, legislația fiscală prevede un nou regim simplificat de impozitare al persoanelor fizice rezidente, care desfășoară activitate în domeniul comerțului cu amănuntul (cu excepția mărfurilor suspuse accizelor), fără a constitui o formă organizatoric-juridică a activității de antreprenor. Înregistrarea activității se face prin depunerea cererii la subdiviziunea Serviciului Fiscal de Stat în a cărui rază teritorială de deservire persoana fizică își are adresa de domiciliu/rezidență.

În total, în perioada campaniei de informare, funcționarii fiscali vor distribui 15 mii de pliante, în toate raioanele țării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților