[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Festivalul Cucuteni 2017 este în plină desfășurare! Iată întregul program
12 Iulie

În satul Ivancea este în plină desfășurare tabăra de creație Cucuteni International Art Camp 2017. În cadrul taberei din acest an s-au adunat 23 de pictori și ceramiști din 16 țări, transmite CURENTUL.

În primele zile ale taberei, artiștii au vizitat Muzeul Național de Istorie din Republica Moldova, unde au văzut colecția de vase și unelte autentice, care au fost create de reprezentanții culturii cu 7 mii de ani în urmă.

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni 2017” pe 22 iulie, în cadrul căruia se va desfășura expoziția tuturor operelor, create timp de trei săptămâni.

De asemenea, toți copiii care vor participa la cele mai adevărate săpături arheologice, vor putea lua acasă toate comorile găsite. Iar între timp, părinții lor vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale vechi, sau să învețe să picteze ori să modeleze ceramică.

În program mai este inclus:

– Târg-iarmaroc de la cei mai buni meșteri artizani din Moldova;

– Bucate și băuturi autentice, preparate de cei mai buni bucătari din Chișinău;

– Masterclass-uri de pictură, ceramică, țesut, brodat pentru copii și maturi din partea meșterilor populari, dar și a meșterilor de la Art-Studio Picasso;

– Atelier de creație pentru doritorii de a mânui tobele;

– Masterclass-uri: împletirea coronițelor, pictură cu henna, crearea păpușilor-amulet din paie;

– Show muzical cu instrumente antice și etno;

– Cort colorat și scrânciobul vesel pentru poze;

– Bar cu fructe și limonadă naturală;

– Defileu de modă.

Festivalul va culmina cu un concert susținut de Alex Calancea Band & Guz & RUPT precum și cu predarea focului unei sculpturi gigantice de ceramică, create de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii.

Biletele pot fi procurate aici.

Prețul biletului – 50 lei sau 70 lei în ziua evenimentului.

Evenimentul este organizat de Art Studio Picasso și Agenția de Comunicare, cu susținerea Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților