[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Echipament și tehnică de intervenție de peste 125 mii euro donate pentru salvatori de către Marea Britanie
14 Octombrie

„Operațiunea Florian” din Marea Britanie a donat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI echipament și tehnică de intervenție, transmite CURENTUL.

La eveniment a fost prezent reprezentantul ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii Cris Perckens, directorul asociației de caritate „Operațiunea Florian”, Roy Barraclough, dar și șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu.

Totodată la ceremonia de donație au participat și coordonatorii proiectului din cadrul organizației obștești non-guvernamentale „Automobil club din Moldova”, care fac parte din „Alianța estică pentru transport sigur și durabil”.

În baza parteneriatului care durează mai mult de 5 ani, astăzi membrii „Operațiunii Florian” au donat două autospeciale de stingere a incendiilor și costume de protecție pentru pompieri. Una din autospeciale este destinată salvatorilor din stînga Nistrului. În cadrul ceremoniei oficialii au vorbit despre cooperarea frumoasă între Republica Moldova și Marea Britanie, care duce la fortificarea capacităților de intervenție a pompierilor și salvatorilor.

Valoarea bunurilor donate de britanici este în sumă de peste 125 mii euro, iar acestea urmează să suplinească bază tehnico-materială de intervenție angajaților IGSU, dar și a pompierilor din stînga Nistrului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților