[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Echipa SPPS a Moldovei – învingătoare la Campionatul Mondial Bodyguard 2017
20 Septembrie

Ceremonia festivă dedicată închiderii Campionatului Mondial Bodyguard-2017, ediția a VIII-a, a avut loc în sala de conferințe a hotelului „Institutului Muncii”, ieri, 19 septembrie, transmite CURENTUL.

Evenimentul a fost organizat de către Federația Internațională Bodyguard, sub egida Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Din cele 8 probe incluse în campionat, echipa Serviciului de Protecție și Pază de Stat a R. Moldova a obținut întâietate la 3 dintre acestea, calificându-se detașat în clasamentul general. Locul II i-a revenit Serviciului de Securitate a Președintelui Republicii Belarus, iar pe locul III s-a clasat Serviciul Special de Protecție de Stat al Georgiei.

Campionatul a întrunit 19 echipe din 18 state, printre care: Austria, Azerbaidjan, Bulgaria, Belarus, China, Croația, Georgia, Israel, Iordania, Kazahstan, Letonia, Serbia, Slovacia, Statul Qatar, România, Republica Moldova, Ucraina și Ungaria.

Programul competiției a cuprins întreg spectrul de activități relevante protecției fizice, și anume: tehnici de însoţire a persoanelor protejate cu aplicarea procedeelor de acoperire fizică; demonstrarea elementelor de luptă corp la corp; efectuarea tragerii din arma de foc în timpul însoţirii persoanei protejate; exerciţii de tragere din arma de foc din diverse poziţii; efectuarea tragerii din arma de foc din automobil; identificarea substanțelor explozive în automobil, acordarea primului ajutor medical persoanelor protejate.

La final, învingătorilor le-au fost înmânate cupe și medalii, iar participanților diplome de onoare.

spps4

spps1

spps

spps2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților