[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Cupa Ambasadorului Coreii de Sud la Taekwondo. Ce poziție a ocupat Moldova
3 Noiembrie

Cupa Ambasadorului Coreii de Sud la Taekwondo (versiunea olimpică WTF) s-a desfășurat la Complexul sportiv din comuna Ciorescu, transmite CURENTUL.

La turneu au participat peste 300 de atleţi din România, Ucraina, Federaţia Rusă, Belarus şi R. Moldova.

Programul cultural-artistic s-a axat pe două componente: autohtonă şi sud-coreeană. Un impact deosebit asupra publicului spectator l-a avut programul demonstrativ, în cadrul căruia instructorii coreeni au desfăşurat mai multe lupte extrem de captivante. Atleţii s-au întrecut în toate categoriile de vârstă: copii, cadeţi, juniori, seniori şi veterani.

În calitate de oaspete de onoare la această sărbătoare a taekwondo-ului a fost prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Coreii de Sud în Republica Moldova şi în Ucraina, Lee Yang-Goo.

„Acest turneu se află la a VIII-a ediţie, fiecare dintre ele desfăşurându-se la cel mai înalt nivel. Taekwondo este o probă olimpică foarte răspândită şi iubită în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova. Ţin să menţionez că această disciplină contribuie la educarea sentimentelor patriotice şi a încrederii în sine, le cultivă sportivilor convingerea că au un rol important de jucat în propăşirea societăţii, pregătindu-i astfel să devină membri pro-activi ai comunităţii umane”, a declarat E.S. Lee Yang-Goo.

Învingătorii întrecerii au fost distinşi cu medalii, cupe şi diplome. Astfel, în concursul pe echipe s-au impus reprezentanţii Şcolii mixte sportive de copii şi juniori nr.2 din Ucraina. De poziţia a II-a s-a învrednicit echipa Şcolii sportive specializate nr.6 la taekwondo din Chişinău, pe locul III clasându-se discipolii Uniunii de Taekwondo din Tiraspol.

Competiţiile au fost organizate de Federaţia naţională de profil şi Ambasada Coreii de Sud în R. Moldova şi în Ucraina, având drept obiectiv descoperirea unor noi talente, precum şi popularizarea acestui gen de sport la noi în ţară.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților