[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Cum au fost omagiate femeile militar și angajatele civile ale Armatei Naționale
8 Martie

Femeile militar şi angajatele civile ale Armatei Naţionale au fost omagiate în cadrul unei ședinţe festive desfăşurate la Ministerul Apărării, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, transmite CURENTUL.

Prezent la eveniment, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a felicitat doamnele cu epoleţi şi angajatele civile din armată cu prilejul sărbătorii și a înmânat unui grup de femei distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de merit, pentru performanța în serviciu.

Viceministrul Galbura a menționat că instituția de apărare a Republicii Moldova s-a aliniat armatelor moderne, oferind femeilor şanse reale de a îmbrăţişa cariera militară, specificând că femeile sunt prezente în toate subdiviziunile armatei, participă în misiuni internaţionale de menţinere a păcii, exerciţii multinaţionale. „Toate aceste încadrări şi promovări au fost efectuate pe criterii de meritocraţie, femeile reuşind să devină un exemplu de devotament, curaj şi executare impecabilă a serviciului militar şi civil, indiferent de gradul şi funcţia deţinută”, a spus viceministrul Apărării.

De menţionat că 18 procente din efectivul Armatei Naţionale îl reprezintă femeile. Ele îşi desfăşoară activitatea în medicină, transmisiuni, justiţie, logistică, contabilitate, topografie şi relaţii publice.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților