[ X ]
[ X ]
(FOTO) Cum arată birourile unde angajații Poliției de Frontieră vor beneficia de asistență psihologică, dar și de relaxare
2 August

Poliția de Frontieră a beneficiat de birouri de relaxare psihologică modernizate, unde angajații vor putea profita de asistență psihologică, dar și momente de diminuare a stresului profesional și personal. Astfel, la 1 august 2019, în incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc deschiderea oficială a unui birou psihologic, dar și alte cinci în subdiviziuni, mai exact în Direcțiile Regionale Sud, Vest și Est, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, informează CURENTUL.

Birourile au fost renovate și dotate cu mijloace tehnice, mobilier, dar mai important cu fotolii cu masaj de relaxare muscular. Scopul acestora este ca atât angajații Poliției de Frontieră, cât și migranții aflați în dificultate, să beneficieze la necesitate de asistență psihologică de calitate.

La inaugurare au participat șeful adjunct al Poliției de Frontieră Valentin Fiodorov, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova Lars Johann Lonnback, angajații psihologi, dar și alți reprezentanți ai IGPF.

În discursul său, Valentin Fiodorov a reiterat faptul că proiect implementat astăzi era unul mult așteptat: ”Mulțumim în special Misiunii OIM, care timp de doi ani a acordat tot suportul necesar pentru dezvoltarea serviciilor psihologice integrate ale Poliției de Frontieră și pentru crearea acestor birouri ce asigură condiții moderne de relaxare psihologică. Acest proiect a fost unul mult așteptat, încadrându-se în politicile de stat privind managementul integrat al frontierei și asigurând o continuitate în dezvoltarea Poliției de Frontieră”.

La rândul său, șeful OIM în Moldova Lars Johann Lonnback a subliniat despre bunele relații cu IGPF și importanța funcționării cabinetelor psihologice într-un mod european: ”Sunt onorat să fiu prezent la acest eveniment de deschidere oficială a cabinetelor psihologice din cadrul IGPF, folosind această oportunitate aș vrea să-mi exprim importanța extindinder cooperării bilaterale. O deosebită valoare este ca Poliția de Frontieră să nu se oprească aici, dar să asigure toate măsurile necesare pentru durabilitatea funcționării acestui birou, prin alocarea resurselor umane și financiare, dar și contribuția la îmbunătățirea calității serviciilor psihologice pentru angajații IGPF și migranți.”

Totodată, a fost desfășurat un atelier deseminare unde psihologii Poliției de Frontieră au benefeciat de câte un set de livrabile care au fost dezvoltate în cadrul proiectului ”Dezvoltarea serviciilor psihologice integrate în Republica Moldova” (SPINS). Toate aceste materiale informative vor ridica nivelul calității serviciilor psihologice prestate de către personalul specializat al Poliției de Frontieră.

De menționat că, sursa de finanțare a acestui proiect, precum renovarea și amenajarea birourilor de relaxare psihologică, este Fondul de Dezvoltare Internațională al Misiunii OIM în Moldova.

Cristina Gurez

PF_87 PF_78 PF_80

Inapoi la arhiva noutaților