[ X ]
(FOTO) Cu ce se ocupă salvatorii și pompierii în sezonul estival
19 Iunie

Odată cu începerea activității taberelor de odihnă pentru copii din țară, salvatorii şi pompierii din Anenii Noi și Criuleni au mers în ultima săptămână în mai multe tabere din aceste raioane, transmite CURENTUL.

Prin metode interactive, salvatorii au amintit copiilor normele de securitate. Recomandările au ținut de capitolul prevenire și reacționare în caz de incendiu, cazuri de înec, dar și alte situații de pericol. Întrucât multe din taberele de odihnă pentru copii sunt dotate cu bazine de apă, tinerii au fost instruiți de către salvatori vizavi de normele de securitate la scăldat, pentru a evita cazurile de înec. Suplimentar, s-a vorbit și despre recomandările în caz de ploi cu descărcări electrice, în caz de inundaţii, etc.. Pentru a face mai interesantă instrurea, în timpul acesteia, copiilor le-a fost demonstrat echipamentul şi tehnica de intervenţie aflate în dotarea pompierilor.

Acțiunea de instruire a copiilor din taberele de odihnă din țară, va fi continuată de către Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI pe tot parcursul sezonului estival, scopul fiind prevenirea prin învățare a situațiilor excepționale, care ar putea pune în pericol viețile tinerilor. Această acțiune de informare a salvatorilor și pompierior vine să completeze șirul de campanii de instruire a tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și salvării de vieți omenești.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților