[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Copiii moldoveni din Italia au fost bucurați cu spectacolul „Capra cu trei iezi” prezentat de Teatrul „Licurici”
23 Octombrie

Padova, Ravena, Milano sunt orașele care, în aceste zile, au adunat sute de copiii ale moldovenilor din diasporă pentru a viziona spectacolul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, transmite CURENTUL.

Această poveste a fost prezentată de către actorii Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” din Chișinău care, în perioada 19-29 octombrie, se află într-un turneu în Europa.

În premieră, turneul se desfășoară cu scopul promovării poveștilor lui Ion Creangă în rândurile copiilor din diasporă, consolidării relaţiilor acestora cu părinţii și stabilirii legăturilor emoționale cu țara natală.

Adresarea privind prezentarea unui spectacol copiilor moldovenilor de peste hotare a venit din partea profesorilor care activează în cadrul centrelor educaționale, deschise în diasporă și a fost reiterată cu ocazia desfășurării Zilelor Diasporei de către membrii asociațiilor diasporei, precum și de părinții copiilor care au participat la ediția din acest an a Programului guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri.

Următoarele spectacole se vor desfășura în orașele Lisabona (27 octombrie) și Faro (28 octombrie) din Republica Portugheză, și în orașul Madrid, Regatul Spaniei (29 octombrie), și sperăm să aibă același impact pozitiv și o sală plină de spectatori.

Turneul este organizat de către Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, cu suportul și implicarea misiunilor diplomatice, dar și a asociațiilor din diasporă. Evenimentul face parte din strategia Guvernului Republicii Moldova de a dezvolta un cadru sustenabil și comprehensiv de colaborare între instituțiile statului și diasporă, bazat pe încredere și inițiative comune axate pe promovarea limbii și culturii naționale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților