[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Copiii din taberele de odihnă – instruiți de pompieri
15 Iulie

Sute de copii din toată țara au fost instruiți de pompieri în domeniul prevenirii riscurilor. Lecțiile practice au fost desfășurate în taberele de odihnă din raioanele Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor IGSU în UTA Găgăuzia salvatorii au venit cu autospeciale de intervenții în 8 tabere de odihnă pentru ai învăța pe micuți să deprindă metode de protecție contra incendiilor și altor situații de risc. Tot aici 771 de copii și-au testat abilitățile la stingerea focarelor prin utilizarea stingătoarelor, dar și la lichidarea incendiilor prin intermediul autospecialelor de intervenție. Copii au avut parte de instruiri teoretice privind riscul jocului cu focul și nu în ultimul rând specialiștii le-au vorbit despre imprudența la utilizarea surselor de aprindere.

De lecții similare s-au bucurat și alți peste 830 de copii din taberele de odihnă a raionului Ialoveni. Aici pompierii în comun cu polițiștii le-au vorbit minorilor despre pericolele în vacanța de vară, dar și despre cele mai importante metode de prevenire a acestora.

Instruiri teoretice și practice au avut loc și într-o tabără de odihnă din localitatea Slobozia Dușca a raionului Criuleni, unde peste 1000 de minori s-au interesat despre riscurile unor incendii, dar și metodele eficiente de prevenire.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI realizează instruiri tematice în mai multe tabere din țară, unde se odihnesc minori. Acțiunile au loc în contextul Campaniei de prevenire a riscurilor pentru copii în vacanța de vară și au drept scop preîntâmpinarea situațiilor excepționale în rândul celor mici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților