[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Concert și flori pentru profesorii din municipiul Orhei
6 Octombrie

Orheiul și-a omagiat profesorii în acest an într-un mod mai puțin obișnuit. Echipa Primăriei Orhei a organizat un „Bal al Profesorilor” în cadrul căruia dascălii au avut parte de un concert cu interpreți autohtoni și posibilitatea de a socializa la un pahar de spumant, transmite CURENTUL.

Ion Suruceanu, Vitalie Dani, Anișoara Puică și formația DoRedos au cântat pentru dascăli.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Primarul Ilan Șor, care a mulțumit din suflet cadrului didactic pentru munca asiduă depusă în educarea tinerei generației.

„Astăzi, în această zi frumoasă de toamnă, aș dori să felicit pe toți cei, care și-au dedicat viața Educației. Este o muncă grea și adesea subapreciată, care înseamnă o responsabilitate enormă, pentru că anume de profesionalismul, răbdarea, sensibilitatea și receptivitatea voastră depinde viitorul copiilor noștri și nemijlocit viitorul țării noastre. Tot ceea ce tocmai am spus este purul adevăr. Iar dumneavoastră realizați cu certitudine importanța misiunii pe care o îndepliniți. Principalul paradox este că statul nu conștientizează că viitorul depinde în întregime de eficiența muncii voastre. Nu este un secret pentru nimeni cât de dificilă, vulnerabilă și instabilă este situația în care vă aflați. Oare este normal ca voi, de dragul supraviețuirii, să fiți nevoiți să vă angajați în munca care nu are nimic de-a face cu interesele dvs. profesionale, că nu aveți încredere în viitor, atât timp cât există riscul ca o instituție de învățământ sau alta să fie considerată mâine nerentabilă?. Iar faptul că, chiar și în aceste condiții nefavorabile, continuați să îndepliniți cu onestitate și în mod dezinteresat datoria dvs. de pedagog, este în sine demn de titlul unei fapte mărețe, care trebuie să fie apreciată pe măsură. Subliniez din nou și din nou: într-un domeniu cum educația nu este normal ca deciziile să fie luate doar prin prisma aspectelor economice. În învățământ, statul nu ar trebui să vadă cifre, ci oameni, pedagogi, copii. Educația nu poate fi tratată ca o cheltuială fără rost.

Un alt adevăr binecunoscut este că cine economisește astăzi pe școli, mâine va cheltui pentru construcția de închisori. Fără a fi schimbată atitudinea față de profesia pedagogului, fără o plată demnă pentru munca lor incredibil de responsabilă, nu se poate vorbi despre o dezvoltare durabilă și nici despre viitorul țării noastre. Trebuie să facem totul pentru a restabili profesia pedagogului la fostul său prestigiu, astfel încât respectul pentru profesori să fie susținut financiar.

Consider a fi una dintre principalele mele sarcini în calitate de primar și politician realizarea acestor scopuri.

Dragi profesori, Vă rugăm să acceptați recunoștința noastră profundă pentru tot ceea ce faceți pentru generația tânără.

Vă mulțumesc și mă plec în fața Domniilor voastre”, a menționat edilul.

Pe lângă cuvintele frumoase și concertul organizat, profesorii au primit flori și au fost serviți cu șampanie și delicii.

Potrivit dascălilor, acest eveniment organizat de Primăria Municpiului Orhei a fost o supriză plcăută și pline de emoții pozitive.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților