[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Complexul turistic, lacul „Orhei” – devine tot mai atractiv pentru vizitatori
7 Iulie

Lacul Orhei, o nouă atracţie turistică şi o zonă modernă de odihnă şi agrement îşi aşteaptă vizitatorii în fiece zi şi weekend. Complexul turistic devine tot mai atractiv, asta după ce, muncitorii au finisat ultimele lucrări de ajustare şi amenajare a zonei lacului, transmite CURENTUL.

Zona de agrement a lacului dispune de două plaje amenajate cu 100 de șezlonguri, bănci, apeduct și cabine de duș.

Mai mult, plajele sunt amenajate cu nisip alb, fiind utilizate peste 2 mii de tone de nisip alb, aduse de la o carieră specializată.

Totodată, zona lacului a fost extinsă, fiind amenajată o alee cu felinare, pergol, bănci, flori, arbori și arbuști, unde vizitatorii au posibilitate să se plimbe şi să admire priveliştea lacului desprinsă din poveste.

Mai mult, în exclusivitate pentru amatorii de fotbal și volei, au fost construite 2 terenuri sportive moderne, cu nisip special pentru acest gen de sport de plajă, care sunt gratuite.

Complexul turistic, a devenit o zonă de atracţie și pentru cei mici, fiind amenajat un parc de distracții cu tobogane cu apă, trambuline, și un teren de fotbal, destinat copiilor.

De asemenea, pe timp de noapte,  vizitatorii pot admira copacii din zona lacului „Orhei”, care  au fost iluminați artistic, reflectând pe oglinda bazinului acvatic o gamă de lumini coloristică.

Lacul Orhei a fost reconstruit la indicaţia Primarului de Orhei, Ilan Şor şi a fost dat în exploatare la 1 iulie curent. La evenimentul de inaugurare au participat aproximativ 20 mii de vizitatori.

Potrivit administrației Primăriei Orhei, proiectul lacului este unic la noi în țară și reprezintă cel de-al doilea proiect major de importanță strategică, realizat de echipa Primarului Ilan Șor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților