[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Chiril Gaburici a vizitat fabrica de confecții „Ionel”
7 Martie

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Fabrica de confecții „Ionel”, unde s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii, dar și cu procesul de confecționare a articolelor vestimentare, transmite CURENTUL.

În cadrul vizitei, directoarea Tamara Luchian a vorbit despre istoricul celei mai mari întreprinderi din industria ușoară a Republicii Moldova – fabrica „Ionel”, fondată în anul 1945. Aceasta a menționat că fabrica este un etalon al stilului vestimentar clasic atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Mai mult, își menține poziția de top pe piața internă și cea externă. 80% din producție este exportată peste hotarele țării. Pe piața internă fabrica de confecții a atins un loc de frunte în domeniul modei autohtone.

În cadrul vizitei, ministrul Chiril Gaburici a făcut un schimb de opinii cu angajații întreprinderii privind evoluțiile social-economice din țară, măsurile întreprinse de autorități, inclusiv Ministerul Economiei și Infrastructurii privind dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Cu prilejul sărbătorii de 8 martie, Chiril Gaburici a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajatele întreprinderii, urându-le sănătate, prosperitate, armonie în familie și mult succes în activitatea pe care o desfășoară.

Fabrica de confecții „Ionel” este una dintre cele mai vechi întreprinderi industriale din Republica Moldova, care produce și vinde haine de stil clasic sub trei brand-uri proprii: „Giovanni Primo” „Bella Prima” și „Ionel”. De asemenea, întreprinderea produce haine pentru brand-uri de succes, cum ar fi Gerry Weber, Villa Vasari Gold, Luisa Spagnioli, Ugo`s collection, Tommy Hilfiger, Hackett London, Sand Pink, David Scott, J.W. Sax, Pizza Roma, Patrizia Pepe, Hildebrand, J.W. Tabacchi, El Corte Engles, Oviesse, UPIM, Conbipel, Trussardi, E. Klein, Bickemberg.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților