[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ce întâlniri a avut Pavel Filip la Strasbourg
26 Iunie

În cadrul vizitei oficiale la Strasbourg, Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut mai multe întrevederi, transmite CURENTUL.

Premierul s-a întâlnit cu Preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Gudrun Mosler-Tornstrom.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea pe dimensiunea consolidării democrației locale și implementarea programelor pentru facilitarea procesului de descentralizare şi eficientizare a guvernării la nivel local.

În final, oficialii au exprimat susținere pentru continuarea cooperării și sincronizarea eforturilor pentru facilitarea procesului de descentralizare şi autoguvernare la nivel local.

De asemenea, Pavel Filip a fost prezent, astăzi, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), unde a purtat discuții cu Președintele CEDO, Guido Raimondi.

Interlocutorii au dialogat despre dosarele Republicii Moldova la CEDO, inclusiv despre plângerile înregistrate din partea cetățenilor țării noastre din regiunea transnistreană.

Pavel Filip, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele APCE, Antonio Gutierrez.

În cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale ce ţin de cooperarea Republicii Moldova cu APCE, inclusiv perspectivele încheierii procedurii de monitorizare a țării noastre de către APCE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților